torsdag 19. februar 2009

Handlenett logg 5

I dag har jeg tatt vaselin på det bilde og det ble kjempe fint. Jeg skulle også sy i dag så jeg tok nåler på stoffet, når jeg var ferdig med den så fikk jeg hjelp og da fikk jeg jeg vetta at jeg hadde gjort feil. Så da tok jeg ut alle sammen og vrengte begge to og tok på nåler når jeg hadde gjort det skulle jeg sy, det gikk greit for jeg fikk hjelp av Lene. Jeg ble akkurat ferdig til vi skulle dra :D

onsdag 18. februar 2009

Handlenett logg 4

I dag har jeg skjært ferdig stoffet, så nå er jeg klar til å sy dem sammen. Vi har også festet bilde til stoff og da tok jeg et bilde av meg og Tina, jeg er nesten ferdig med alt jeg skal gjøre der. Det eneste jeg mangler der er å ta vaselin på bilde, for av en rar grunn ble bildet hvit. Så i morra skal jeg sy de sammen og da er jeg nesten ferdig og jeg regner med at jeg må ta vaselin på bilde i morra. :)

mandag 16. februar 2009

Handlenett logg 3

I dag har jeg jobbet litt med modellen med å gjøre den ferdig og rette ut kantene, det var ikke så mye og gjøre uten om å ta av teipen og sette på ny noen steder. Jeg fant noen stoff som jeg skulle bruke til handlenette, jeg fant et som var glatt og et som ikke var så glatt det var litt stivere. Det som da er meningen er at den glatte skal være inni så skal den som er litt stivere være ute, så da skal jeg skjære ut stoffe og når det er ferdig skal jeg sy det sammen :D

fredag 13. februar 2009

Handlenett logg 2

I dag har jeg laget en prototype av stoff, men jeg syns det ikke ble så fin. Så derfor fant jeg ut at jeg lager en til, men i papir for jeg syns det ble finere og enklere. Men jeg ble ikke helt ferdig så da må jeg gjøre resten neste gang :)

onsdag 11. februar 2009

Bærekraftig Handlenett!

I dag har vi designet en bærekraftig handlenett, så vi har sett på noen som da er fra Kiwi og andre sånne handlenett. Så skulle vi lage en som var våres, så da har vi tegnet noen forslag om hvordan det nette skulle se ut.
Først laget jeg mange tegninger av handlenett, så til slutt fant jeg en fin som jeg likte.
Jeg tok sånn brunt papir og laget en liten modell av hvordan jeg vil den skal se ut når jeg er ferdig, jeg syns da at den ble veldig søt og den er ikke så vanskelig å lage :)

mandag 9. februar 2009

I dag har vi tatt en markedsundersøkelse om handlenett, vi har vært rundt på eiker og spurt hvordan handlepose dem bruker og om dem tenker noe på miljøet. Vi gikk rundt fra 11 til 2 for å finne ut hva folka i hokksund mente om handleposer.


Markedsundersøkelse: Av 50 personer. Vi spurte flest 15-18 åringer.Det var ganske likt med kjønnene. Det var flest som gikk i klesbutikker (43), men det var også ganske mange som gikk inn på matbutikker. Det var også mange på kondomeriet. Nesten alle sammen bærer det i en plastpose, men også i pappesker og handlenett. Veldig mange ville benytett sjansen av billige fleregansk handlenett om det var billig nok eller gratis, men mange svarte også nei på denne undersøkelsen. Kiwi og meny er to butikker som tilbyr fleregangs handlenett. Det var noen som syntes shopping nettet sitt utseende var viktig, men det var også mange som ikke syns det var så viktig. Det var veldig mange som ikke tenkte på miljøt når dem handlet, men det var også noen som gjorde det. Det var så og si ingen som syntes miljøet var viktig når dem valgte type handlenett.

torsdag 5. februar 2009

Tegning


Ganske lenge har vi drivet av med tegning, da har vi tegna kontur og blindkontur. Det var veldig morsomt med blindkontur for da ble vi kjent med det vi tegnet og da skulle vi "føle" oss frem til hvordan den så ut. Vi skulle også lære oss å tegne fjese til mennesker og da brukte vi også blindkontur da satt vi i en trekant og tegnet hverandre, jeg var da med Daniel og tina. Det ble veldig morsomt alle i klassen lo, men når vi skulle tegne hverandre ordentlig gikk det bra. Daniel og Linda tegnet et fjes på tavla sånn for å vise hvor linjene skulle være, men når Linda sa han kunne sette seg så ville Daniel tegne enda mer.

Prossesbok

Vi jobber med tråd teknikker, når vi gjorde det skulle vi dokumentere hva vi gjorde og hvordan vi gjorde det. Da tok vi å skulle lage et fint hefte hvor vi skulle putte alt av det vi hadde laget, når jeg skulle sy inn de små lappene på sy marskinen gikk det ikke. Jeg prøvde på å sy dem på når jeg var hjemme, men tråden datt ut hele tiden og ingen ting gikk riktig da jeg skulle gjøre det. Så da tok jeg like så greit nål og tråd, så satt jeg meg ned å sydde dem på fast. Når jeg hadde gjort det var fingrene mine såre og vonde, men det ble ikke så utrolig bra. Jeg fikk dem til å sitte fast og det gjør dem enda så da regner jeg med at jeg gjorde noe rikitg, til slutt når jeg fikk på skrift og den var helt ferdig syns jeg den ble kjempe fin. Om man ser bort fra at den var så sykt tjukk :)

Strikking


Vi har strikket utrlig mye og det var ikke så morsomt, men om jeg husker riktig så var det ganske tidlig på året så da fikk vi en mulighet til å bli mye bedre kjent med hverandre. Det var noen som laget makrame og noen strikket, det var veldig koselig om man ser bort fra vonde fingre. I løpet av den tiden vi hadde strikking lærte jeg mange nye ting, jeg har ikke brukt noe av det hjemmer da. Men en gang så kommer jeg sikkert til å bruke makrame og andre strikke muligheter. Når vi var ferdige gikk jeg, Tina og Charlotte ut for å feste de lappene på trærne, vi gikk litt rundt for å se hvor vi ville ha det så når vi fant det tok først Charlotte på hennes. Da tok hun nål og tråd mens jeg og Tina tok å holdt den sammen. Når vi hadde gjort det med alle sine tok vi bilder av lappene og noen fine bilder av oss.

onsdag 4. februar 2009

Blogg

I dag har vi laget en blogg, dette skulle vi gjøre pga skole arbeid. Vi starter sånn ca kl 10 og driver enda av, først hadde vi litt om hva som var lov til å legge ut på nette.
Vi så på en film hvor en dame snakket og viste oss hvordan vi skulle legge ut bilder og filmer, når vi hadde gjort det tok vi å skrev under på at ark sånn at vi ikke kan legge ut noe vi ikke har lov til.
Vi hadde også besøk av to fra Sigdal, dem var med meg og Camilla da vi tok bilder av noen trær.